2017. április 1., szombat

You are the chosen one! Soon 3

A fiúk aznap elég korán kezdtek, így ők találtak ránk, nagyjából hajnali négy körül az egyik folyosón. Meglepődve vették tudomásul létezésünk.
-Ti meg mit csináltok itt? - húzta fel szemöldökét a rangidős.
-A kedves recepciós bezárt minket, csupán mert nem voltam neki elég szimpatikus. - húztam el számat.
-Ésss... történt valami? - vigyorgott a nagyfenekű huncutul.
-Ne gondold túl a dolgokat töki. - simítottam végig arcán, ahogy elhaladtam lénye mellett. -Hamarosan találkozunk Tae, de aztán betartsd amiben megegyeztünk. - emeltem meg kezem, hangsúlyozva beszédem lényegét.
-Meglesz. Ma délután? - kiáltott utánam.
-Legyen. De most lehetőleg legyél kevésbé ütni való. - ejtettem még el hallótávolságon belül, majd szép lassan kisétáltam az épületből.
Nem számítottam rá, hogy ez lesz végül abból az egy-két napos "látogatásomból", amit terveztem. Igaz arra se, hogy komolyabban érez valamit irántam. Ezt hívják szívásnak. A rendelkezésemre álló rengeteg idő felhasználására ötletem sem volt, pedig kellett volna valami, amivel egynéhány órára lefoglalhatom magam, míg visszamegyek. Nem akartam elpocsékolni, azt amiből így sincs elég, de semmi sem jutott eszembe. Nem ismertem az országot. Gondolataim szárnyalása közben telefonom jelzésére lettem figyelmes.



Ez a kölyök, komolyan a halálommal egyenrangú. Azt hiszem mégsem volt hazugság a megállapítás, hogy a srác nem éppen normális. Az oktalan csevegés befejeztével azonban kezdett egészen emberi formát ölteni. Nem egy ötlettel szolgált számomra, amikkel időm tölthettem, mígnem a találkozásunkra került a sor. Szinte a helyben nem lévő térképem volt. Nagyon jól vágta a város legtöbb pontjának minden centijét. Elképesztő. Ahhoz képest, hogy az ember kinézi belőle, hogy még a saját házában is képes lenne eltévedni. A naplemente eljöttével ismét a kiadó elé igyekeztem, hogy összefuthassak a kis GPS-mel. Ő már kint várt mikor megérkeztem. A lemenő nappal a háttérben egészen meseszerűen hatott a messzire az ég felé meredő tekintete.
-V, úgy köszönöm. Nélküled nem tudom mit csináltam volna. Jó volt megismerni kicsit ezt a helyet is. Oh és a plusz információkért is hálás vagyok. Nem is hittem rólad, hogy ilyen... - fogtam be mielőtt meggondolatlanul, valami sértővel illetném.
-Nem is hitted rólam, hogy ilyen mi? Hogy nem vagyok sík hülye? - kuncogott fel. -Igen, megkaptam már egyszer-kétszer. 
-Én, nem erre gondoltam. - szégyelltem el magam.
-Nyugi, sokan hiszik, hogy kevésbé vagyok intelligens, abból kiindulva mennyit tapasztalnak belőlem a kamerákon keresztül. Tudom enyhén félnótás beütésem van, aki nagyjából egy nyolc éves szintjével rendelkezik. Azért néha én is tudok meglepetést okozni.
Ahogy hallgattam őt, kezdtem rájönni, hogy mekkora marha vagyok. Fenntartom a nézeteim, ha magamról van szó, de közben én is a hibások közé tartozom. Kialakítottam Tae-ról egy véleményt, mindössze az alapján, amit a virtuális valóság adott, úgy, hogy tisztában vagyok vele, az nem minden. Ezek után jó, hogy meglepő, ha mást tapasztalok. 
-Tae.. Én.. - kezdtem bele, de ő csak szótlanul maga után húzott. -Bocsánatkéréssel tartozom. - folytattam, de rám sem bagózott, csak vezetett tovább és tovább. Úgy viselkedett mintha tudomást sem akarna rólam venni, de mégis ragaszkodna a létezésemhez. -V, figyelj már! - szóltam rá. A reakció ismételten azonos. -Aish, tökfej, ne ignorálj már! - dühödtem be kirántva csuklóm kezei közül.
-Soo.. - szólított nevemen. Nem kellett már, ahogy körülnéztem és megláttam hol vagyunk elámultam. Nem egy borzasztóan romantikus partszakasz, nem egy extrém sportparadicsom, de még csak nem is feltétlen említésre méltó, ugyanakkor mégis gyönyörű. Kifejezetten éjszaka. Igaz kivilágítás nincs, de a város fényei és az a néhány csillag az égen, ami még éppen látszik, pont elég, hogy meghozza a megfelelően kellemes hatást.
-Hű, csodás. - néztem körül, majd rá. - Hogy is hívják?
-Seonjeongneung. Tudtam, hogy tetszeni fog. Bár tulajdonképpen ez egy temető. - vigyorgott, mint a tejbe tök.
-Te komolyan egy temetőbe hoztál engem? - döbbentem le.
-Tulajdonképpen ez egy uralkodói temető és az itt eltemetett holtak, már elég rég itt nyugszanak. Igaz, nem háborgatás mentesen. - magyarázkodott. Erre már tényleg nem tudtam mit mondani. Nevetésben törtem ki. Ő csakugyan értetlenül állt kitörésem előtt.
-Mi az? - bámult ártatlanul, kérdő szemekkel.
-Te tényleg nem vagy épp. - nem bírtam abba hagyni, már a szemem is könnyezett. - Lassan, azt kell mondanom kedvellek. - törölgettem meg arcom, a kicsordult könnyektől. Az arckifejezése arra adott okot, hogy ráeszméljek olyat mondtam, amit nem kellett volna. -Úgy értem... Ne gondolj semmi olyanra. - kaptam el tekintetem. Fene egye meg, hogy mindig ez van. A kommunikálás nem az én asztalom. Vele meg aztán végképp nem.
-Ühm, téged nem zavar, hogy a nagyvárosokban alig látszódik néhány csillag az égen? - pattant le mellém, az ég felé kémlelve, igyekezve megtörni a pöppet kínos helyzetet. Ahogy elnéztem az enyhe fényben az elgondolkodott lényét és teljes valójában tapasztaltam, érdekes érzés kerített magába, de meghatározni még nem igazán tudtam mi is az pontosan. 
-De igen, bár én kiskorom óta Koppenhágában élek, így nem sok esélyem volt megtapasztalni, a teljes csillagos égbolt hatását, testközelből. - meséltem.
-Egyszer el kell jönnöd velem haza. - kapta rám látószervét és furcsa arckifejezésemre hozzátette - Úgy értem Daegu-ba. Ott nincs ennyi óriási épület és igazán szép környezettel van megáldva. Ha oda eljönnél, minden bizonnyal meg tudnád tapasztalni, azt az elképesztő élményt, amikor a csillagos ég alatt fekszel elfeledve minden gondod, csak magadra koncentrálva, míg a hűs szellő cirógatja az arcod és úgy érzed elveszel, de még sincs benned, hogy menekülnél. Az igazi repülés és mégis köt, mert megajándékoz a tudattal, hogy egy apró pont vagy a világban, mi nagy körülötted és végeláthatatlan. Fájdalmas és félelmetes realizáció egy káprázat függönybe takarva, de mit meg nem adna az ember, azért hogy láthassa. - elmerült eszmefuttatása kivételes volt. Az ilyesmit pont tőle nem vártam. Valóban félreismertem, de ez csak bizonyítja, hogy a meglátásom igaz, a virtuális megismerkedést illetően.
-Egyszer szeretnék elmenni. - mosolyogtam rá kedvesen. Beszéde meggyőzött igazáról, tapasztalatlanságom ellenére is.
-De a koncert előtt nem lesz lehetőségem haza menni. - szomorodott el.
-Sebaj, majd egyszer visszajövök és akkor megejtjük. - tartottam fenn hangulatát biztatón.
-Azt mondod, szeretnél kapcsolatban maradni velem, ha elmész? - próbálkozott be.
-Nos, hát.. - megfogott. Ezek után mondjam, hogy nem? 
-Hm? - meresztett rám kölyökkutya szemeket, mintha használna nálam.
-Ahh.. - terveztem szétrobbanni, még a válaszadás előtt, de nem jártam sikerrel. Kezdtem feladni, mikor is egy tüsszentés hagyta el V száját.
-Oké, mára eleget ücsörögtünk a hidegen. Gyere szépen, elmegyünk valami meleg helyre. - pattantam fel, felhúzva randipartnerem és indultam meg egy irányba. Az utcán sétálva már úgy tűnt semmi baja, mintha csak átmeneti nátha lett volna. Lassan, sunyiban kísérletezett kezem megfogásával, amit félúton össze is hozott. Sikerét egy örömteli lemoshatatlan vigyor követte. Az előbbi állításom viszont hamisnak bizonyult, ahogy rájött a tüsszögés ismételten, de rohamszerűen. Berángattam a legközelebbi bárba egy csomag zsebkendőt nyomva kezébe.
-Meddig vártál rám ma? - szegeztem neki a kérdést.
-Nem sokáig. Úgy... négy órától körülbelül. 
-Pabo! Jól tudtad, hogy később érek oda, akkor meg a csudáért várakoztál két órát a szélben? - dorgáltam meg aggódón.
-Nagyon izgatott voltam és nem akartam, hogy elkerülj. Szerettem volna, ha rögtön, amint odaérsz engem pillantasz meg elsőként. - ecsetelte.
-Aish, csacsi! - csóváltam meg a fejem lemondóan. - Még egyszer elő ne forduljon. Reménykedjünk, hogy csak kicsit meghűltél és nem kaptál tüdőgyulladást. Elég nekem, hogy az első nap behúztam neked egyet, amit lehet sminkkel takargatni egy ideig, nemhogy még azt is rám hozzák, hogy lebetegedtél miattam. 
-Joesonghabnida! - alázkodott meg bocsánatkérőn, levegőt is alig kapva a folytonos tüszköléstől.
-Jobb lesz, ha hazaviszlek. - készültem fel a bár elhagyására, de visszatartott.
-Ne, még ne. Tegnap se tudtalak normális randira vinni, kérlek maradjunk még. Megoldom. Érzem, hogy másodpercek kérdése és jobban leszek. Csak figyelj. - állt volna fel, de azzal a karomba is esett.
-Aigoo. Nehéz veled, tudod? - tartottam, hogy el ne essen. Kifelé vettem utam, nyakamban a küszködő takonybombával, miközben olykor oda-oda szegődtek mellém segítőkész, hogy úgy mondjam felnőttkorú analfabéták, akiket a szinte szlogenjükké vált "A pasid szétbulizta magát? Enyhe, enyhe. Ne segítsek?" vagy "Hagyd itt a fenébe azt a bénát és inkább nyomasd velem." után, melegebb éghajlatra küldtem. 
-Tae, merre van a Bangtan Dorm? - intéztem kérdésem a hátamon fészkelő beteg felé.
-Ehh.. - nyöszörgésen kívül, sok más nem jött ki a száján.
-Gyerünk, el kell tudnod mondani. Nem vihetlek magamhoz. - győzködtem, de képtelen volt értelmes szavakat kiadni magából. Nem volt más választásom, mint az általam bérelt apró lyukba elszállítani őt. Negatív megnevezésem ellenére, a Seoul-i otthonom, egészen dizájnos és barátságos, csupán kevés a férőhely. Neki indultam hát az útnak, erősen tartva a hátizsákom. Sajnos a hazavezető részen sem volt hiány megszólító alakokban, de ezek már sokkalta kevésbé voltak elfogadható hangulatban.
-Hé, kislány, miért járkálsz itt ilyen későn ezt az agyhalottat segítve? Gyere, hazaviszlek. Az anyukád már biztosan aggódik. - szólított le egy öregebb fószer.
-Tudod, kit hívj te kislánynak, mocskos pedofil! Rég átléptem a gyerekkort, szóval húzz a frászba, míg szépen mondom. Ő pedig nem agyhalott, csak beteg! - oltottam le az idegesítő nagypapát.
-Naa, kislány, ne légy mérges. Gyere, beszélgessünk. Van nálam gyógyszer is, ha a kis barátodnak esetleg szüksége van rá. - bájolgott tovább.
-Menj a rákba! - ordítottam le, de nem tágított.
-Ne aggódj, legális. - fogta meg Tae karját és maga felé akarta fordítani, mire elrántottam és ráförmedtem az agg-ra.
-Öreg, csak egyszer mondom el szóval jól figyelj ide! Először is, rohadtul nem vagyok kislány és ő itt nem a kis barátom. Másodszor, kell a halálnak a drogod és harmadszor, de nem utolsó sorban és ezt jegyezd meg a leginkább. Ha egy ujjal is hozzá mersz érni én kibelezlek. Oh és legyen egy bónusz kör is. Tűnj el, de jó messzire menj, hogy ne is lássalak! - fenyegettem meg vérben forgó szemekkel. A nőiességem oda, de meguntam, hogy minden második ember, így jön oda hozzám. Ráadásul még V-t is zaklatta. Megbocsáthatatlan. Perverz öreg strici drogdrillerek, fene beléjük. Kíváncsi lennék, ebből az egész összeszólalkozásból, az alien mennyit észlelhetett, de talán jobb, ha nem kérdezem meg. A lakásomhoz érve kinyitottam az ajtót és szegény fiút egészen az ágyamig vonszoltam. Tudtam, hogy talán nem utcai ruhában kéne ágyba tennem, de hogy én átöltöztessem, az kizárt, így csak a felső réteget vettem le róla és a cipőt, majd ott hagytam. Természetesen egy lázmérés után. Vizes borogatásra volt szüksége mivel halványan, de magasabb a testhője, mint amilyennek kéne lennie. Ellátása után, nyugodt szívvel ágyaztam meg magamnak a kanapén és hajtottam álomra fejem, hogy reggel még hajnalban felkelhessek és a legközelebbi gyógyszertárból szerezhessek egy kis megfázás elleni orvosságot, lehetőleg, ami gyorsan hat. A csapat többi tagjának előre telefonáltam, hogy szóljak Tae valószínűleg nem fog beérni időben, már ha egyáltalán beér. A válaszukból ítélve megint felnőtt dolgokon járt az eszük, csak tudnám miért ennyire szex központúak, ha arról van szó, hogy egy nő és egy hím nemű egyed együtt tölti az idejét. Előkészítve a gyógyszert és a reggelit, vártam, hogy felébredjen, ami nagyjából olyan hajnali hatóra körül volt esedékes aznap. Rögtön betegsége jeleinek hallatásával kezdte a napot, majd a meghökkenéssel folytatta, ahogy meglátott engem az ajtóban.
-Jó reggelt! - köszöntem rá.
-'Reggelt. - mosolya most is, mint mindig tündökölt.
-Mielőtt bármit is kérdeznél, kérlek edd meg ezt és vedd be a gyógyszert. - nyomtam az ölébe az ételt. - Közben elmesélem, hogy kerültél ide. - bólintott szótlanul, csillapíthatatlan jókedvvel.
-Tegnap megfáztál és napvégére olyan rosszul lettél, hogy haza kellett vinnem téged, de nem tudtad megmondani hol laktok. Egyszóval, üdvözöllek, a bérelt garzonomban. - mutattam körbe.
-Köszönöm a gondoskodást! - hajolt meg ülve, enyhén. -Na, de.. mond csak, az a kiabálás mi volt? Emlékszem, hogy összetűzésed volt valakivel. - derengtek fel emlékei.
-Az, hát az... - motyogtam kellemetlenül.
-Meg se próbáld letagadni. Tisztán megvan a fejemben a jelenet. Olyan voltál, akár csodanő. - csillantak fel szemei. -Bár ne lettem volna, úgy kiütve, kínos, hogy még engem is neked kellett megvédened. - szontyolodott el.
-Nem volt olyan nagy dolog, szóval semmit sem vesztettél vele, hogy nem csatlakoztál be. - enyhítettem a történteket.
-Dehogynem. Viszont legalább kiderült, hogy kedvelsz. - ujjongott.
-Te meg most miről beszélsz? - akadtam fent.
-Nem titkolhatod. - majszolta a pirítósát vigyorgó tekintettel.
-Rendben. Nem tagadom. Kedvellek, mint embert és tudtál rám olyan hatással lenni, hogy úgy érezzem felelősséggel tartozom a biztonságodért, független attól Idol vagy e vagy sem. - adtam igazat neki.
-Beszéltem az orvossal! - dobta el, mintha ez olyan egyértelmű lenne.
-M-mégis hogyan? Mikor? - értetlenkedtem ezúttal én.
-Tegnap. - közölte, mire úgy éreztem neki megyek és megfojtom.
-Csak nem azt akarod nekem mondani, hogy már tegnap is beteg voltál és úgy jöttél el velem? - csattantam fel. Válaszolnia sem kellet, csak ránéztem és tudtam. Megőrülök, esküszöm megölöm. Hülye ez? Fejem a falba verem miatta. 
-Azt ajánlom menekülj, mert különben elég gyors lesz a halálod! - sziszegtem fogaim közt, szikrázó tekintettel.
-Ne ölj meg! - terült el az ágyon arcát takarva. Takaró nélkül, az utcai ruhái takarásából, pólója felhúzódása jóvoltából kilátszott hasa alsó része és csípőcsontja. Bőre vakítóan villant fel, amint szabad utat nyert csak úgy, mint ahogyan tökéletes kulcscsontján is ez volt észlelhető. Maga volt a tökély. A mély orgánuma pedig a ráadás. Hogy is tudnám bántani? 
Félve húzta el végtagjait arca elől, de ahogy realizálta pupilláim nyíltságát, tudatosult benne, hogy nincs mitől tartania.
-SooMin! - szólított meg, de reagálásra képtelen voltam. Akár egy művész a mesterművét istenítve, úgy álltam én ott előtte. Lassan felült, s magához húzott. 
-Most Tao Hyung, megállította az időt? - kapta az óra felé tekintetét, aminek mutatói hozzám hasonlóan, nem mozdultak. - Király! - örült meg. Kezdetben nem értettem, miért olyan jó az, ha megállt az idő, aztán leesett, amint felém tornyosult és ajkait az enyémeknek nyomta.


You are the chosen one! Soon 2

Ki gondolta volna még egy hónapja, hogy most egy Seoulba tartó repülőgép fedélzetén fogok utazni, útban egy srác felé, akinek állítása szerint tetszem és szeretne velem randevúzni? Mindezt annyiból megállapítva, hogy megszemlélte a közösségi oldalra feltöltött fotóimat. TaeHyung pontosan, azt tette, amitől a legjobban undorodom és, amit egyben a leginkább nem értek az emberekben. Magában ez már elég, hogy úgy vélekedjek, se én nem leszek számára szimpatikus, se ő az én számomra. Ez annyiban örömteli szemszögemből, hogy meg fognak szűnni a zaklatások, amik felém irányultak miatta, ha végre kijelenti, már nem érdeklődik irántam. Így indultam neki az útnak.
"Tessék? Komolyan? >//< Nem viccelsz velem?" 
A reakciója, hogy is mondjam... Nem tudtam eldönteni mégis miféle szerzet lehet, de az eddigi megnyilvánulásaiból az szűrhető le, hogy eléggé kisgyerekszerű. Ezek után talán kicsit még meg is értem ezt a profilos dolgot.
"Nem szoktam viccelni. Holnap érkezem. Legkésőbb dél körül a BigHit-nél vagyok. A recepción foglak várni. Gondolom megismersz majd. Később."
Tudom, a távolságtartásom ellenére mégis kicsit túl kedves vagyok ahhoz képest mire készülök, de nem akarom felkészíteni előre. Azt akarom, hogy az életben tudja megtapasztalni a személyiségem, ne egy virtuális világon keresztül.

Reggel tíz óra felé szállt le gépem az Incheon-i ICN reptéren, ahonnan elég hosszú út vezetett a fővároshoz, de mivel ahonnan jöttem, csak ideszállító járat működött, így ezzel kellett élnem. A hosszú utat végigjárva fél egy körül megérkeztem a kiadó épületéhez, ahol valóban nem jutottam tovább a recepción, ahol is megkértem az illetékeseket, hogy legyenek szívesek szólni, hogy megérkeztem. Nem voltak egyszerű esetek. Sem az éppen ebédszünetre igyekvő hölgy, sem pedig az őt leváltó középkorú úriember. Nagyjából fél órás vita után majd szétrobbanva hallottam meg nem messziről egy ismerős nevetést. A hang irányába kapva fejem a Bangtan tagokat pillantottam meg.
-Hey, te vagy Sonny, igaz? V már annyit mesélt rólad, csak kicsit szégyenlős. Park Jimin. - nyújtotta kezét a vihorászó törpe.
-Ühm. - bólintottam. -Szia, Sonny Lee Dániából személyesen. - ráztam kezet vele. - Valóban? Aztán ugyan mit tudott rólam mondani? Egyébként.. hol van? - néztem körül.
A csapat tagjai hátrafelé nyúlkáltak és próbálták előre lökni a bujkáló alient.
-Öhm, szia. - vigyorgott a tőle megszokott módon, miközben arca kezdett kicsit színt váltani.
-Szia! - köszöntem rá. Ezek után a szituáció kezdett egyre kínosabb lenni, minél több másodperc telt el szótlanul. Végül Jin döntött úgy, hogy megtöri a csendet, Hobival egyetemben.
-Te Dániából jöttél, jó ott élni? - kezdett kérdezgetni az idősebb.
-Igen, milyen ott? Ritkán járunk Európában. - tette hozzá a ló.
-Kellemes, főképpen az átmeneti évszakok derekán. Megnyugtató. Születésem óta ott élek, így bár háromnegyed részt koreai vagyok, de Dánia a hazám és nagyon szeretem. El se tudom képzelni, hogy máshol élek. Habár mostanában elég zaklatottak arrafelé a mindennapjaim a cikk megjelenése óta. Folyamatosan megállítanak futás közben, hogy közöljék velem, nem vagyok elég jó, hogy Kim TaeHyung barátnője legyek, vagy éppen csak jól a képembe bámulnak, hogy miért én és nem ők miközben nincs is semmi köztem és közte. Igazából, ez az oka annak is, amiért idejöttem. - magyaráztam. - V, szeretném tisztázni az agyacskáddal ezt a dolgot. Ez az indok amiért arra kérlek tegyünk eleget a gondolatodnak és randizz velem. - kémleltem felé.
-Rendben, de nem igazán értelek. - nézett rám értetlenül. Azt hiszem ez se lesz könnyű menet.

* * *
Munkakötelességük tudatában megvártam míg az utolsó próba is le nem megy és haza nem indulnak a tagok, hogy megkezdhessük, azt a bizonyost. Mire ez elérkezett besötétedett. Az épület előtt álldogálva pillantgattam ide-oda. Kezdtem idegessé válni az éjszaka jóvoltából, de semmi kedvem nem volt tovább bent maradni azzal az idegesítő portással, így inkább az életem kockáztatva kint szobroztam. Hangokat kezdtem hallani egészen közelről, de a látóteremen belül senki sem tartózkodott. Aztán egyszer csak hirtelen...
-Búú. - ordított rám én pedig sikítva fordultam hátra az öklömet lendítve.
-Aigoo, ez fájt. - nyöszörgött a velem szemben álló kiskutya szintű óriás bébi.
-V? Jogosan fáj. Más embereket ijesztgetni a vak sötétben ezzel jár. - oktattam ki megfogva arcának eltalált felét. - Most pedig gyere szépen, mert ezt le kell jegelni. - vonszoltam vissza a kiadóhoz a felügyelőnek biccentve, hogy sorry, de most be kell mennem, mert sérülttel vagyok.
-Hol a konyha, vagy bármi ahhoz hasonló? - fordultam felé, magam után húzva az arcát fájlaló kis óvodást.
-A legközelebbi a második emeleten balra, a táncterem mellett. - igazított útba.
Gyorsan meglelve a helységet kezdtem el jeget keresni mielőtt szegény gyermek arca a kétszeresére dagad, mert aztán lesz hadd el hadd, ha ezt meglátja valaki. A jéghideg lefagyasztott vízdarabot óvatosan szorítottam a célpontnak használt területre, mire felszisszent.
-Nehogy nyávogni kezdj hogy hideg, mert itt hagylak. Viseld férfiként a fájdalmat töpszli. - tekintettem le rá, amolyan parancsnokszerűen.
-Töpszli? Hisz magasabb vagyok nálad. - nevetett fel.
-Az lehet, de rangban alattam állsz. - játszottam tovább a főnökösdit.
-És most? - tápászkodott fel, s hajolt közel, felém magasodva. Egy pillanatra elakadt a lélegzetem, de aztán visszatértem.
-A magasságod mit sem számít ilyen téren. - jelentettem ki magabiztosan, de szemeibe nézve ez a biztosság szép lassan kezdett elillanni. Mit művel velem ez a kis bohóc?  - Ne zavarj össze. - toltam el messzire, mire értetlen fejet vágva meredt rám. -Gyere. - ragadtam kézen és vezettem volna ki, de közben kiderült, hogy a kedves recepciós volt olyan jófej, hogy bezárjon minket. Köszönöm SeYoung, ezt még egyszer meghálálom neked. Legalábbis ironikus formában mindenképpen. A homályos épületben barangoltunk, mert mint kiderült a zárás után tíz perccel, automatikusan az áram is kikapcsol, a takarékosság miatt. Ha én érteném ezt a logikát. Mindenesetre, kettesben maradtam egy idegennel, egy helyen ahol ezelőtt még sosem jártam, egy országban, ami több száz kilométerre van az otthonomtól. Mostanában különösen kedvel engem az élet. Rövid sétálgatás után összetörve csúsztam le a fal mellett és foglaltam helyet a hideg földön. Tae pár másodpercig engem vizslatott majd mellém ült.
-Hé, SooMin, mond, mit értettél azalatt, amit délután mondtál? - tért rá rögtön.
-Jó, nem fogok kertelni. Én Sonny Lee egy fél dánkoreai-fél koreai házasságból született huszonöt éves lány vagyok, aki Dániából származik. Egyedül élek már lassan hat éve. Pincérnő vagyok az egyik fővárosi kávéházban és nagyon szeretem a munkám. Szabadidőmben szeretek csak random futkosni és mindenfajta sportot, amit van lehetőségem kipróbálni. Emellett néhány emberből álló követővel rendelkezem a nézeteim megosztása miatt. Egy átlagos európai vagyok. Eközben te? Te vagy Kim TaeHyung. A huszonhat éves előadó a basszus hangjával és herceges kiállásával. A fiú, aki az egyik legismertebb koreai csapat tagja. Furcsa vagy és kiszámíthatatlan, ahogy az ARMY nép meg tudott ismerni, emellett nem élsz éppen normális életet már csak ezek miatt sem. Egy Daegu-i, csoportban élő, folyton güriző egyén vagy, aki Korea szívében tengeti mindennapjait. Ez természetesen a legnagyobb mértékben rendben van. Azonban, ez megannyi különbség, amik általában elférnek, de mégis hogy találtál rám? Messze élünk, nincs közös fonalunk és többek közt mégis miért határoztál úgy, hogy te biztosan randizni akarsz velem? Néhány nyamvadt kép elég volt neked, hogy eldöntsd milyen vagyok? Hiszen az ember nem megy bele, csak úgy ilyenekbe, hogy legalább valamennyit ne tudjon a másikról. Legalább annyit, hogy nem pszichopata-e vagy egy sasaeng. Az ilyen emberek a szememben a legrosszabbak. Az egyetlen ok amiért ide jöttem az az, hogy úgy véltem, ha ráeszmélsz milyen is vagyok, akkor közlöd majd, hogy mégsem volt igazad és nem érdekellek és újra nyugodt lehet az életem. Mivel nem akartalak hazugságra ösztönözni, így gondoltam, ha az igazat tárom eléd, az bőven elveszi majd a kedved. Talán szívtelennek tűnök, de ezt muszáj volt elmondanom. - fejeztem be monológom, majd csend következett.
-Az igazat megvallva.. - kezdett bele. -Még mindig kedvellek.
-Tessék?! - háborodtam fel kijelentésén.
-Minden igaz, amit elmondtál, de azzal nem vagy tisztában, hogy én is követtelek. Véletlenül találtam rád, mikor a perfect angoltudásomnak köszönhetően, rosszul kerestem rá valamire, de nem bántam meg. Tetszett a gondolkodásmódod és szimpatikus voltál az elejétől fogva. A fiúknak sokszor megemlítettelek, talán így szivárgott ki a dolog, de egyáltalán nem állt szándékomban ezzel megrontani a mindennapjaid. Terveztem, hogy talán egyszer majd elmondom, mit érzek, kiváltképp miután szakítottál Samuel-el, mert nem akartalak ismét más mellett látni, de egyszerűen nem ment. Pontosan tudtam az ezzel kapcsolatos véleményed, ezért csak csendben elfoglaltam magam a tevékenységeid figyelve. Aztán ide jutottunk. Nagyon sajnálom, de kedvellek. - támasztotta fejét a falnak gondterhelten. Milyen édes. Ezt se én mondtam.
-Szóval nem jutottunk előrébb. - mondtam ki a nyilvánvalót.
-SooMin, mi lenne ha esetleg, itt maradnál annyi ideig, míg el nem érek odáig, hogy már nem érdekelsz, én pedig igyekszem, hogy ez minél előbb megvalósuljon? Mondjuk a következő Seouli koncertünkig. - vetette fel az ötletet V.
-Ez elég idétlenül hangzik, de.. nincs jobb ötletem, így azt hiszem beleegyezem. Aztán tényleg próbálkozz! - kötöttünk egyességet.

You are the chosen one! Soon 1

Sohasem voltam az a rajongó típus. Kiskorom óta elgondolkodtatott, hogy képesek az emberek rajongani valakiért, akit nem ismernek és csupán egy réteget látnak belőle. Persze nem állítom, hogy nem voltak olyan emberek, akiket nagyra tartottam egyes cselekedeteik vagy munkájuk, elért eredményeik miatt. Michael Jakson és az egész életén át vívott harca betegségeivel és az emberiség ítéleteivel, Stephen Hawking ki szép lassan vált teljes mértékben életképtelenné, mégis korunk egyik legkiválóbb elméje és még sok más csodás ember. Nem ismerjük az életük minden színét, de megmutattak belőle olyan részeket, amik miatt már tiszteletnek és megbecsülésnek örvendhetnek. Kiérdemelték, hogy híres embereknek hívjuk őket. Vannak, akik kevésbé, de mégis megtesszük, mert ilyen a világ. Kinek mi a példás. A netes oldalak, hasonló prioritást élveznek szememben. Képek tömkelege megfűszerezve, akár hatásvadász vagy hazug szavakkal. Miért tetszik úgy? Miért érdeklődsz iránta? Még akkor is érdekesnek találod, ha tudod, hogy hamis? Nem is értem. Így találkoztam aznap össze egy hírrel a közösségi oldalon. A cikk egy bizonyos ismertségnek örvendő ifjúról szólt, aki az internetes vándorlása közben találkozott egy leányzóval, aki megfogta és úgy nyilatkozott róla, szívesen megismerné. Ismételten értetlenül álltam a tény előtt, hogy az emberek mennyire idétlenek tudnak lenni, mígnem az értesítés ablak felvillant és azt nem tapasztaltam, egy ismerősöm megjelölt az előbb említett bejegyzésnél. Az ilyesmi nem gyakori, így csodálkoztam mire fel cselekedett így. Tán azt szeretné, nézzem meg a cikket? Vonakodva nyitottam meg a linket, gondolva az illető biztos csak a véleményemre kíváncsi a dologgal kapcsolatban, mert elég gyakran osztom meg a fenntartásaim az ilyesmikkel és másokkal kapcsolatban a közösségi médián és kisebb követettségnek is örvendek emiatt. Amit láttam meglepett. Akkor és ott világossá vált az előbbi cselekedet. A posztban a facebook oldalammal találtam szembe magam. Az a speciális lány, akinek valahogy sikerült elnyernie egy felkapott énekes szemének tetszését, én voltam. Ez biztosan csak valami rossz vicc. Ajánlom, hogy az legyen. Mégis, hogyan tudott megtalálni engem? Pont engem. Hirtelenjében felfogni sem tudtam mi történik. Feleszmélve a döbbenetből, arra a következtetésre jutottam, hogy ez minden bizonnyal egy kacsa hír. Rengeteg hamis poszt kering, főképp ezen az oldalon. Ez is csak egy lehet közülük. Persze azért a biztonság kedvéért megkerestem az adott sztár hivatalos elérhetőségeit, hogy van e bármi arra utaló jel, hogy esetlegesen igaz lenne a dolog. Sajnálatos módon a fiúk, ugyanis egy csapat tagja, eléggé bonyolult lelkek, így szavaikból, nem sokat lehet leszűrni alapjáraton. Személy szerint nem szoktam így felfújni az ügyeket, de emiatt aggódtam, így mit volt mit tenni, jobbnak láttam utána járni és letudni az ügyet. A következő üzenetet írtam Twitteren:
"Ayo, tiszteletem uraim. Felröppent egy hír az egyik oldalon, ami elég sok kamu sztorit tartalmaz, ezért szeretnék tőletek választ kapni. Az említett cikk tartalma, azt taglalja, hogy az egyik tag, hogy úgy mondjam szívesen létesítene kapcsolatot ennek a facebook fióknak a tulajdonosával: @denianmochi . Ebből igaz bármi is? Természetesen, a fiók hozzám tartozik, ezért szeretném biztosan tudni, hogy ez egy pletyka, hogy tisztázhassam. Köszönöm a választ."

Kicsit talán szokatlan, de szeretek tisztán, gondok nélkül létezni, ez márpedig egy gond. Sok alacsony intelligenciájú létezik, aki mindent elhisz és már előre látom a lelki szemeimmel, ahogy nekem szegezik kérdéseiket. El akarom kerülni a félreértéseket, mielőtt még elkezdődnének.
Az elkövetkezendő nap munka után igyekeztem minél hamarabb internet közelbe jutni. Talán már érkezett válasz. Reményeim azon nyomban szertefoszlottak, ahogy beléptem. Meglehet, csak túl sok a dolguk, az eltérő időzóna miatt nem adtak még választ, vagy.. érdekli is őket egy ilyen piti kis ügy. Van ennél fontosabb dolguk is. Ezt abszolúte megértem, de aggódom.
Délután egy rövid sétára indultam a borús, de ugyanakkor mégis gyönyörű időben, a friss Dán levegő kíséretében a nagyvárosba. Imádtam kint tölteni az időm nagy részét a megfelelő hőmérsékletű életszíntéren. Egészen eddig. Pihentető szabadidőm egy frusztráltabb lány zavarta meg, ki karon ragadott és felnézve rám, nekem szegezte a kérdést.
-Te vagy Sonny, nem igaz? Írt már? Randiztok ugye? Miért vagy ilyen szép? Hogy talált rád? - rángatott felpörögve.
-Nem tudom miről beszélsz. Kérlek eressz el. - ráztam le magamról az enyhén őrültnek kinéző fiatalt. Mi a fene ütött belé?
Sajnos azon a héten nem ez volt az egyetlen eset, hogy az a bizonyos cikk felütötte fejét életemben. Nem egy ennél durvább ember is utól ért, aki már kevésbé szép szavakkal dobált meg életben tartó mozgásom közepette. A megmentő válasz pedig nem szándékozott megérkezni egy hét után sem. Mígnem egy nap megelégelve a szóbeli és lassan fizikai bántalmazást is, nyitottam fel laptopom fedelét, fellépve az oldalra. Mintha csak az ingerült érzelmeim váltották volna ki jelent meg előttem az a bizonyos +1, ami az életem mentette meg... mentette volna meg
"Te vagy SooMin Lee? Elnézést kérek a kellemetlenségért, ami esetleg érthet emiatt, nem tudom hogy juthatott ez mások fülébe. Esküszöm nem mondtam el senkinek. Mianhae." 

-Komolyan? Az isten verjen meg te lökött kölyök. - sóhajtottam fel.
Nem hazudhatott volna legalább? Melyik ismert ember jelenti ki minden habozás nélkül, bármelyik közembernek, hogy hihet egy mendemondának, mert tetszik neki a felülírt? Van még mit gyakorolnod, Kim TaeHyung.
Ezek után nem igen tudtam mit is kezdhetnék ezzel az információval. Úgy határoztam, hogy megpróbálom elfelejteni a dolgot és élni tovább az életem, mintha mi sem történt volna. Azonban a népek máshogy gondolták. A zaklatások nem enyhültek körülöttem bármit tettem. Két választásom volt. Az egyik az, hogy örökre a lakásomban maradok és ott halok meg, a másik...
Nem kérhetek meg egy ilyen dinka srácot, hogy hazudjon miattam és valószínűleg nem is lenne rá képes, így legjobb belátásom szerint úgy döntöttem elutazom. Elmegyek hozzá Koreába, hogy megmutassam neki milyen vagyok, hogy utána őszintén jelenthesse be, hogy nem érdeklem. Hülye ötlet lenne? Meglehet, de jobbat nem tudok. Nem akarom megváltoztatni az életem, vagy elköltözni a szülővárosomból. Ráadásul a Bangtan fiúknak mindenfelé élnek fanjaik. Nem tudnék hová menni, ahol nem találnak meg.
"Okay, Kim TaeHyung. Do you think you want a date with me? Alright. I will go there."
Készülj fel, megyek!