2016. november 12., szombat

LIFE: The Confrontation - We Are Bulletproof (pt.2)

Kis mesém még a középsuli legelején kezdődött barátaimmal, kikkel mi voltunk a Bulletproof Boys. Miért tudhattuk magunkénak ezt a becses nevet? Most ezt fogom elmesélni. A nagy sulis botrány előtt és utána is hangoztatták csapatunk nevét iskola szerte. Az egyetlen különbség csak a csapat belsejében volt érzékelhető. Legalábbis számomra. Anno amikor a fiúk közé kerültem már birtokolták e megnevezést. Ugyan is az egész történet akkorra nyúlik vissza amikor a mi hőn szeretett vezérünk még csak elsősként lépte át itt azt a nem létező küszöböt. Csapatunk előtt is voltak barátai, de hirtelen megszakadt a kapcsolata velük. Akkortájt kezdett hozzá közelebb kerülni a mi két rangidősünk. RapMon volt az aki elkezdte a hűvös és távolságtartó viselkedést mindenki más felé ezen a két emberen kívül. Ő volt az iskola megbecsült fenegyereke. Hatására Jin és Suga is kibontakozott és azzal ők lettek a golyóálló fiatalok az intézményben és talán még azon túl is. Később J-Hope is csatlakozott, majd Jimin és V. Végül én gyarapítottam a csapatot, mint legfiatalabb és egyben utolsó tag. Miért az utolsó? Lehet találgatni.
Röviden és tömören a külső ok amiért mi lettünk a BTS, mert hűvösek és érzéketlenek vagyunk akik mindig résen vannak és nem tud senki olyan pontot találni ahol sérülést okozhatna nekünk. Minden lepattan. A belső ok viszont, sokkal izgalmasabb. Mire is gondolok? Mosolyra késztet a kérdés feltevése. Én se jöttem rá, míg nem kerültem velük bensőségesebb kapcsolatba. Az elején még nyugtalan gyerekek voltunk, akiket zavart a helyzet ami magába szippantja őket. Addig a pontig, míg fel nem dobtuk a labdát segítségemmel. Onnantól mi váltunk a mesterekké és az igazi golyóállókká.
Miért? Most felfedem.

A nevem Jeon JungKook. Én vagyok a legfiatalabb tag aki megváltoztatta az állást. Nemzeti szinten mozgok, hisz utaztam már erre-arra. Busanból jöttem a fővároba és tudok egyet s mást, mi tudásról a legtöbben csak álmodni mernek. Ami viszont azt illeti a diákokkal ellentétben én felhagytam az engedelmességgel valami nagyobbnak ami irányítani akar. Szabad elven élek és a próbaterem az otthonom ahol azt élvezettel végzem mi később a munkámhoz kelleni fog. Mivel lustálkodás és érdektelen dolgok ide vagy oda, nekem vannak céljaim amikben bízom. Fáradhatatlanul dolgozom azon, hogy ezeknek eleget tegyek.

Amiben mi különbözünk és ami miatt rendíthetetlenek vagyunk az a bemutatkozásomból kiderülhetett, de ha mégsem így lenne segítek egy kicsit és folytatom társaim leírásával.

A másod rangidős Min YoonGi vagy más néven Suga minden éjjel tollat ragadva gondolatait papírra veti rímek formájában. Ha olykor az iskola közelébe kerülünk is elkésik, mivel csak reggelente van ideje aludni, a költészete miatt. A kettős mércéje és ellentétei igen izgalmassá teszik mind sorait, mind magát a srácot ki azon van folyamatosan, hogy belső korlátait leküzdje ezzel még jobbat alkotva, mint az képzelni tudná. Kifejezetten zavarja viszont, hogy munkája leminősítésre kerül azok miatt az emberek miatt akik azért csinálják amit ő, mert nem tudnak jobbat és mégis elismertebbek az ismertségeik jóvoltából. Ez merő balgaság, tekintve a fiú színvonalát, de szerencsénkre eltökélten áll minduntalan.

Aztán ott van a mi lóerővel megáldott barátunk Jung HoSeok, ismertebb nevén J-Hope. Egy csökkentett értékű személy volt nem kevés ideig. Az előző iskolájában semmire sem becsülték kinézete miatt. Nem ismerték és nem is akarták. Ő mindezek ellenére kitartott. Magában élve gyűjtötte ihletét mit szövegei által kiadhatott magából. Míg minket nem ismert csak egy elhanyagolható személy volt akár egy gyakornok kit figyelembe se vesznek a rangos népek. Semminek számított mások mellett, de most itt van, velünk és megtehette amire szíve vágyott. Bajkeverőknek tartanak minket, kiktől régen borsódzott a háta. Amióta viszont ő is közénk tartozik már nem tart semmitől, mert tudja, hogy szükségtelen. Kilépett az amatőr státuszból és végre számításba veszik mások is. Mozdulataival földet remegtet, s szíveket dobogtat.

Társaságunk vezére Kim NamJoon, hírhedtebben csak RapMonster. Mint ahogyan neve mondja másoktól is elvárja, hogy szörnyeteggé változzanak ezzel utalva a szenvedélyükre és arra, hogy legyenek önmaguk. Életében eddig minden csapással megbirkózva, bármire felkészülve áll karakánul osztagunk élén. Nála intelligensebb illetővel még nem találkoztam. Hű szívű fiatalok segítője, mi is így kerültünk hatáskörébe. Arra ösztönzi az embereket, hogy előre nézzen, mert az ideális bálvány bármikor megváltoztatható. Fiatalabb korában őt is lenézték az emberek. Próbálták vele elhitetni, hogy amire vágyik az nem lehetséges. Ő pedig minden erejével azon volt, hogy ezt megcáfolja. A lehetetlent legyőzve kezdte el megvalósítani elképzeléseit. Valóságos személy, ki tükre annak, hogy bármit megtehetsz ha elég elszánt vagy. Összegyűjtve minket példaként szolgált számunkra, ösztökélve minket céljaink megvalósítására. Míg végül azonos szintre nem értünk fel.

Végül de nem utolsó sorban Kim SeokJin a legidősebb alanyunk és a maknae line két fennmaradt tagja  Kim TaeHyung azaz V és Park JiMin.

Jin az elejétől fogva olyan karakter volt, mint én még a bizonyos hangosbemondós eset előtt. Jó srác volt kis elképzelésekkel és nagy étvággyal. Amolyan meghúzódó, de mégis szociális személyiség. Hogy mégis akkor hogy került be a kis klubba az egy rejtély volt számomra. A legnormálisabb személy aki iskolabuszt tulajdonít el és bármire képes amit a főnök parancsol. Valóban téves következtetést vontam le amikor azt feltételeztem nincs helye közöttünk. Ő is lázadó volt. Egy öntudatos rejtett lázadó. Ami nem kicsit lehet imponáló bárkinek. Bár azt el kell ismerni jó fiú pillanataiban a bajkeverő srác színjátéka mások előtt elég gyér tudott lenni.

TaeHyung születésétől kezdve egy mély hangú démon. Gondolkodásmódja nem hasonlítható máséhoz. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy egy lángelme, de utánozhatatlan az szent. Csapatunk titkos rebellisével szemben V pontosan az a személy volt aki igenis szemet szúrt mindenkinek. Legtöbbször nem pozitív szemszögből. Furcsaságai miatt a körülötte lévőkből antiszimpátiát váltott ki. Igazi jómadár, de ugyan akkor egy vicces és emellett célratörő egyéniség. Amikor lehetőséget kap, hogy kedvének megfelelő elfoglaltságot végezhessen durván le tudja nyűgözni a körülötte lévőket.

És Jimin. A legkisebb és egyben legagresszívebb lény körünkben. Az elszántsága és igyekezete példás. A tehetsége még annál is nagyobb, hangja szárnyal, s ő utána. Akrobatikája kiemelkedő. Amiben viszont nincs ki leverhetné az a törődése. Mekkora ellentét egy emberben, de igaz. Ő az akit bármilyen mélyen is megbántasz, ha összetört vagy odajön és minden erejével azon van, hogy segíthessen. Bár ezt talán nem néznéd ki belőle elsőre. Köszöntő látásra inkább mondanád azt rá, hogy selyemfiú aki mindenkit szédíteni próbál aztán az arcába vigyorog. Egy öntelt alak akit csak önmaga érdekel. Mekkora tévedés is ez és mégis mennyien elhiszik.

Ha még mindig nem érthető mi is az indok amiért azok vagyunk akik... Összefoglalom.

Hét különböző személyiség vagyunk. Össze sem lehetne hasonlítani minket, de a fő értékeink mégis egyeznek. Ez az amiért egy csapatot alkotunk. Ami mindannyiunkban ott van az, hogy magabiztosan nézünk a jövőnk felé, azt csinálva amit szeretünk szabályoktól függetlenül. Közöttünk nincs tag kit kisebb korába ne néztek volna le vagy ne próbáltak volna megalázni. Mi mégis itt vagyunk. Felálltunk. Keményen dolgozunk azért amiben hiszünk. Elismertek lettünk iskola szinten és ez még csak a kezdet, mert egyszer talán a nem is olyan távoli jövőben ennél sokkal magasabbra fogunk törni. Szilárdan félelem nélkül élünk, rendíthetetlenül és egyszerűen mégis keményen dolgozva kitartóan. Lőhetsz, mert mi vagyunk a fegyverben lévő golyó. Mi vagyunk a nyugtalanító közeg a kitartásunkkal lesújtva a gyávákra és azokra kik nem hittek bennünk vagy figyelmen kívül hagytak. Mint kés hasítunk a rettegő lelkekbe mutatva ezzel mire is vagyunk képesek. Együtt, egy csapatként összedolgozva és vigyázva a másikra pedig igen is sokra.

Az emberek félnek, mert a regulákat a kezünkben tartjuk.


Golyóállóak vagyunk és beteljesítendő álmokkal rendelkezünk. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése